Αρετή Αγγούρα κ ΣΙΑ ΕΕ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2392062312
 
Σύνδεση

Εγγραφή

Σύσταση ειδικής επιτροπής για τα φάρμακα υψηλού κόστους

Τετάρτη, 06 Μάιος 2015 11:09;
Κατηγορία Νέα;

Στη σύσταση Ειδικής Τεχνικής Επιτροπής για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) συμφώνησαν σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν για τη φαρμακευτική πολιτική.

\r\n

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής αφού ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών για τα θέματα που αφορούν τα φάρμακα υψηλού κόστους (τιμολόγηση, προμήθεια, διαθεσιμότητα) απάντησε ότι υπάρχουν αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να διασαφηνιστούν.

\r\n

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Τεχνικής Επιτροπής, η οποία θα συγκληθεί άμεσα με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των επίσημων φορέων, προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς όλα τα σχετικά θέματα.

\r\n

Όπως σημειώθηκε, τόσο από την πλευρά του υπουργού Υγείας, όσο και από του ΣΦΕΕ, κοινός στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών σε ένα ασφαλές σύστημα υγείας.

\r\n

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των ασθενών και της χώρας.

\r\n

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο υπουργός Υγείας έχει αφήσει να διαφανεί εδώ και καιρό ότι σκοπεύει να πάρει μέτρα περιορισμού δαπάνης συγκεκριμένων κατηγοριών φαρμάκων, περιλαμβανομένων και των ΦΥΚ. Τα τελευταία είναι φάρμακα ακριβά (ογκολογικά, νευρολογικά, σπάνιες παθήσεις κ.λπ.) τα οποία χορηγούνται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τον ΕΟΠΥΥ. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να μη ξεφύγει περαιτέρω η σχετική δαπάνη, ειδικά φέτος που αναμένεται η εισαγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων.

Λίστα Επιθυμίας

Δεν έχετε προϊόντα στη wishlist.
Δωρεάν Μεταφορικά